Preskocit navigáciu

Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov


Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov

V dňoch 11.-12.4.2016 absolvovalo 13 príslušníkov Vojenskej polície prvý výcvik vodičov motocyklov Vojenskej polície na 6 ks motocyklov Honda VFR 800X Crossrunner. Výcvik bol rozčlenený do dvoch fáz.

Prvá fáza - teoretická sa uskutočnila dňa 11.4.2016 v čase od 7:30 hod. do 9:00 hod. v priestoroch odboru operácií a policajných činností Vojenskej polície v Trenčíne a bola zameraná na oboznámenie sa s plánom výcviku a jednotlivými cvičeniami a na vysvetlenie techniky zvládania konkrétnych manévrov a situácií, ktoré môžu pri jazde na motocykli nastať.

Druhá fáza – praktická sa uskutočnila dňa 11.4.2016 od 9:30 hod. do 15:00 hod. a dňa 12.4.2016 v čase od 7:00 hod. do 15:00 hod. v priestoroch letiska Trenčín. Náplňou druhej časti bolo preveriť, ale aj zdokonaliť vodičov motocyklov v schopnostiach ovládať motocykel, v technike jazdy počas rôznych modelových situácií a vo zvládaní krízových situácií v nízkych aj vyšších rýchlostiach.

Výcvik vodičov motocyklov bol vykonaný Vojenskou políciou v súčinnosti s inštruktorom Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR aj z dôvodu odovzdania skúseností v oblasti ochrany a sprevádzania chránených osôb a zosúladenia postupov pri plnení úloh zabezpečenia protokolárnych akcií a ochrany a sprevádzania chránených osôb. Tieto poznatky Vojenská polícia využije aj počas plnenia úloh v súvislosti so zabezpečením SK Pres 2016 od júla do decembra tohto roku.

Zámerom do budúcnosti je realizovať nadstavbovú časť výcviku formou špecializovaného výcviku s využitím prvkov ako je tréningový polygón a automotodrom (okruh). Cieľom nadstavbovej časti bude odstrániť prípadné nedostatky a zlepšiť jazdecké schopnosti vodičov pri nízkych, ale aj pri vysokých rýchlostiach, ako aj pri jazde na rôznych druhoch povrchu vozoviek za sťažených klimatických podmienok.


Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov Vojenská polícia absolvovala výcvik vodičov motocyklov

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 20.04.2016
Čítanosť: 7043
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share