Preskocit navigáciu

Spomienka na padlých vojakov rumunskej armády


Spomienka na padlých vojakov rumunskej armády
Dňa 24. februára za účasti príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri pamätnej tabuli v obci Senohrad a pri Pamätníku rumunskej armády v Oremovom Laze sa uskutočnilo spomienkové stretnutie k 73. výročiu udalostí pripomínajúcich podiel rumunskej armády na oslobodení Slovenska počas 2. svetovej vojny.
Pamiatku padlých rumunských vojakov si položením vencov uctili minister obrany SR Peter Gajdoš v sprievode so štátnym tajomníkom MO SR Mariánom Saloňom a zástupcom náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generálporučíkom Pavlom Mackom, predstavitelia veľvyslanectva Rumunska na čele s veľvyslankyňou pani Steluţa Arhire, predstavitelia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov na čele s predsedom Pavlom Sečkárom, starostka obce Senohrad pani Oľga Bartková, predstavitelia CV Lešť na čele s riaditeľom Antonom Maštalským a nechýbali ani starostovia ako aj občania okolitých obcí.

Spomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armádySpomienka na padlých vojakov rumunskej armády

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 27.02.2017
Čítanosť: 2937
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share