Preskocit navigáciu

Česko-Slovenské cvičenie vojenskej polície OCHRÁNCE 2017


Česko-Slovenské cvičenie vojenskej polície OCHRÁNCE 2017

Vzájomná spolupráca oboch strán začala už v roku 2015 pri cvičení na ktorom si obe strany odovzdávali skúsenosti s prípravou ochrancov. Cieľom bola dôkladná príprava pred predsedníctvom Slovenska v rade Európskej únie.
Po roku, sa práve vďaka efektivite cvičenie opakovalo, tento raz na druhom brehu rieky Morava. Pre obe strany sa naskytla možnosť porovnania jednotlivých postupov, ale aj rozdielnosť používaných zbraní. Osobných ochrancov čakalo päť náročných dní, kedy bola slovenským ochrancom predstavená činnosť ochrannej služby Vojenskej polície ČR a najmä úlohy a činnosť oddelenia doprovodov. Súčasťou spoločnej prípravy bol aj rozbor platnej národnej a medzinárodnej legislatívy, teoretický rozbor taktickej situácie. Nasledovali dni plné drilu, pri ktorých si účastníci precvičili taktiky ochrany chránenej osoby v rôznych podmienkach. Súčasťou prípravy boli jazdy a zvládanie áut v krízových situáciách ako aj streľby z rôznych typov ručných zbraní.
Na záver cvičenia veliteľ ochrannej služby plukovník gšt. Jiří Roček uviedol, “ Interoperabilita mezi českou a slovenskou Vojenskou policií je pro všechny obrovským přínosem. Nejefektivnějším výcvikem totiž není nic jiného než předávání osobních zkušeností. Bude naší snahou, aby cvičení Ochránce mělo svá pokračování“.
Ďalší ročník cvičenia sa bude opäť konať na Slovensku a prinesie účastníkom nové výzvy ktoré budú pred osobnými ochrancami stáť v súčasnom svete.


Česko-Slovenské cvičenie vojenskej polície OCHRÁNCE 2017Česko-Slovenské cvičenie vojenskej polície OCHRÁNCE 2017Česko-Slovenské cvičenie vojenskej polície OCHRÁNCE 2017

Autor: Michal Voska - AReport (ČR) - krátené , Foto: autor - Dátum: 28.07.2017
Čítanosť: 7829
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share