Preskocit navigáciu

Seminár na pôde Múzea holokaustu v Seredi


Seminár na pôde Múzea holokaustu v Seredi

V súvislosti s pamiatkou na deň obetí holokaustu a rasového násilia sa príslušníci Veliteľstva posádky Bratislava zúčastnili 13. septembra prehliadky Múzea holokaustu v Seredi.

V rámci spoločensko-vedného seminára si prezreli vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židovského obyvateľstva na Slovensku. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz.

Múzeum v Seredi je autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. Nachádza sa v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora, zároveň slúži aj ako pamätník všetkým zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len samotným táborom v Seredi prešlo v období od roku 1941 do roku 1945 približne 16 000 Židov, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.  


Seminár na pôde Múzea holokaustu v SerediSeminár na pôde Múzea holokaustu v SerediSeminár na pôde Múzea holokaustu v SerediSeminár na pôde Múzea holokaustu v Seredi

Autor: por. Bc. Zuzana LANČARIČOVÁ , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 14.09.2017
Čítanosť: 3552
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share