Preskocit navigáciu

Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017


Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017

V dňoch 6.– 7. februára sa konala v priestoroch GŠ OS SR úvodná plánovacia konferencia (IPC) pre už v poradí šiesty ročník medzinárodného cvičenia odberových tímov (SICA) a mobilných chemických laboratórií - TOXIC VALLEY 2018 (TOVY18). Cvičenie je v gescii GŠ OS SR a je unikátnym cvičením v oblasti RCHBO v Európe. O tejto skutočnosti svedčí aj rýchlo stúpajúci záujem partnerských krajín.
Úvodnej plánovacej konferencie sa zúčastnili zástupcovia z OS SR, C-IED COE Madrid, JCBRND COE Vyškov, Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Slovinska, USA a Veľkej Británie.
Na začiatku rokovania s medzinárodnými partnermi bolo vyhodnotené predchádzajúce cvičenie TOVY17 so zameraním na poznatky a skúsenosti z procesu plánovania , samotného vykonania cvičenia a procesu validácie štandardov AEP-66 (STANAG 4701) a CBR Forensic and Training Concept. Validácia štandardov v predchádzajúcom ročníku vyvolala veľký záujem v odborných kruhoch NATO a po prezentovaní výstupov z cvičenia na medzinárodných pracovných rokovaniach zarezonovala až na úrovni NATO International Military Staff (IMS). V tomto roku OS SR boli opätovne požiadané aby bol zakomponovaný ďalší experimentálny cieľ do cvičenia TOXIC VALLEY 2018.
V úvodnej fáze plánovania bola predbežne potvrdených účasť 8 odberových tímov, 4 mobilných identifikačných laboratórií, 3 WIT(Weapons Inteligence Team) tímov, 13 pozorovateľov a 12 členov do medzinárodného EVAL tímu celkovo z 11 krajín a troch centier výnimočnosti NATO (C-IED, EOD, CBRN) . Hlavná plánovacia konferencia sa uskutoční 11. – 12. Apríla v Bratislave.


Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017 2Úvodná plánovacia konferencia cvičenia TOXIC VALLEY 2017 2

Autor: OdBPO ŠbSP GŠ , Foto: autor - Dátum: 08.02.2018
Čítanosť: 6809
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share