Preskocit navigáciu

Noc muzeí a galérií vo vojenskom múzeu


Noc muzeí a galérií vo vojenskom múzeu

Po roku opäť otvorilo piešťanské Vojenské historické múzeum svoje brány návštevníkom v netradičnom čase. Od skorého poludnia mohli malí aj veľkí návštevníci zhliadnuť bohaté zbierkové fondy, panelovú výstavu k stému výročiu česko-slovenských légií, vypočuť si zaujímavé prednášky fundovaných historikov.
Na úvod boli predstavené nové prírastky múzea v podobe jednej z celosvetovo dvoch replík tanku A7V z obdobia prvej svetovej vojny, či jediného dochovaného kusu vozidla BRDM-1 na Slovensku.
Aktivitu prišiel podporiť aj náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Zmeko, ktorý sa na mieste rozprával s pracovníkmi múzea ako aj s návštevníkmi. Na mieste pripomenul potrebu štúdia histórie nakoľko: "Kto si nectí svoju históriu nedostane šancu poučiť sa z chýb svojich predchodcov," povedal na mieste generálporučík Zmeko.


Noc muzeí a galérií v Piešťanskom vojenskom múzeuNoc muzeí a galérií v Piešťanskom vojenskom múzeuNoc muzeí a galérií v Piešťanskom vojenskom múzeuNoc muzeí a galérií v Piešťanskom vojenskom múzeuNoc muzeí a galérií v Piešťanskom vojenskom múzeu 2Noc muzeí a galérií v Piešťanskom vojenskom múzeu 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: autor - Dátum: 21.05.2018
Čítanosť: 5800
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share