Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva ministra obrany v posádke Michalovce a Trebišov


Pracovná návšteva ministra obrany v posádke Michalovce a Trebišov

 

            V rámci pracovnej návštevy navštívil 19. júna 2020 posádky Michalovce a Trebišov minister obrany Slovenskej republiky Jaroslav Naď v sprievode zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Josefa Pokorného, štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR Mariana Majera a poslancov Národnej rady SR Milana Potockého a Rastislava Jíleka.

           Návšteva začala v areáli Samohybného delostreleckého oddielu Duklianskych kasární v Michalovciach, na pôde ktorého ich privítal zástupca veliteľa Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky brigádny generál Karol Navrátil a veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Vladimír Kubáň.

           Počas pracovného stretnutia oboznámili veliteľ 22.mechanizovaného práporu podplukovník Vincent Csery a veliteľ samohybného delostreleckého oddielu podplukovník Roman Bobaľ ministra obrany a jeho delegáciu so súčasnou štruktúrou ich jednotiek, s rozhodujúcimi úlohami na výcvikový rok, i s limitujúcimi faktormi ovplyvňujúcimi oblasť logistiky, infraštruktúry, personálu a výcviku.  Po prehliadke priestorov Duklianskych kasární, techniky samohybného delostreleckého oddielu a praktickej ukážky z bojovej činnosti delostrelcov sa spoločne presunuli do areálu Posádkového cvičiska Biela hora, ktoré slúži pre výcvik jednotiek. Nevynechali ani prehliadku rekreačného zariadenia veliteľstva 2.mechanizovanej brigády a vojenskej zotavovne na Zemplínskej Šírave, priestory a infraštruktúru parku techniky 22.mechanizovaného práporu v Michalovciach, kde sa minister obrany Naď živo zaujímal o identifikované problematické skutočnosti v oblasti infraštruktúry a reálneho stavu budov.

          Po presune ministra obrany s delegáciou do posádky Trebišov ďalej pokračovali brífingy veliteľov jednotlivých práporov. Brífing veliteľa 21. mechanizovaného práporu podplukovníka Róberta Plávku, veliteľa tankového práporu podplukovníka Ľubomíra Bodnára. Velitelia podali vyčerpávajúce informácie o pôsobení a fungovaní svojich jednotiek a o hlavných a osobitých  druhoch výzbroje doplnené o statickú ukážku. Hlavnou témou rozhovorov bola budúcnosť viacerých nákupov a modernizačných projektov, keďže pozemná technika je nevyhnutná pre plnenie úloh.

        Poslednou zastávkou pred odchodom  ministra obrany bol objekt muničného skladu v Ruskove, ktorý sa nachádza neďaleko Trebišova, a slúži na uskladnenie munície nielen pre súčasti 2.mechanizovanej brigády, ale taktiež pre mnoho ďalších útvarov a zložiek Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Pracovná návšteva ministra obrany v posádke Michalovce a TrebišovPracovná návšteva ministra obrany v posádke Michalovce a TrebišovPracovná návšteva ministra obrany v posádke Michalovce a TrebišovPracovná návšteva ministra obrany v posádke Michalovce a Trebišov

Autor: npor. Mgr. Barbora Dikyová - Dátum: 23.06.2020
Čítanosť: 4434
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share