Preskocit navigáciu

Veliteľ brigády bojového zabezpečenia na inšpekcii odborno-taktického cvičenia jednotiek Práporu logistiky Hlohovec


Veliteľ brigády bojového zabezpečenia na inšpekcii odborno-taktického cvičenia jednotiek Práporu logistiky Hlohovec Jednotky Práporu logistiky Hlohovec vykonali 30. septembra a 1. októbra 2020 odborno-taktické cvičenie na stupni rota v priestoroch Vojenského objektu Tepličky.
Cvičenia sa zúčastnili profesionálni vojaci z roty poľných služieb, dopravnej roty PHM a roty bojového zabezpečenia a KIS. Cieľom zamestnania bolo preveriť širokú škálu spôsobilostí jednotlivých rôt podľa ich predurčenia. Velitelia museli pružne reagovať na rôzne druhy rozohrávok ako mínometný útok, chemický útok či odvoz zraneného a popri tom súčasne preverovali svoje odborné spôsobilosti. Preverením plánovacieho a rozhodovacieho procesu, činností v priestore rozmiestnenia, činnosti pri vyhlasovaní varovných signálov a činnosti pre udržanie velenia a riadenia zúčastnených jednotiek počas vedenia logistickej operácie začala aj inšpekcia veliteľa Brigády bojového zabezpečenia Trenčín plukovníka Jána Bujňáka.
Veliteľ brigády mal možnosť sa osobne oboznámiť s priebehom cvičenia a sledovať plánovanie a vykonávanie komplexnej logistickej podpory jednotkami podľa ich spôsobilostí.
Záverom kontroly veliteľ brigády vyjadril veliteľovi Práporu logistiky Hlohovec podplukovníkovi Richardovi Beniakovi všeobecnú spokojnosť s priebehom cvičenia, a aj keď podotkol, že vždy je čo vylepšovať, skonštatoval pripravenosť cvičiacich jednotiek práporu logistiky k prípadnému nasadeniu v akýchkoľvek podmienkach.

veliteľ bbz inšpekciaveliteľ bbz inšpekciaveliteľ bbz inšpekciaveliteľ bbz inšpekcia

Autor: rtn. Ing. Miloš CSÉRY - Dátum: 01.10.2020
Čítanosť: 5177
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share