Preskocit navigáciu

Dvojstupňový komplexný štábny nácvik práporu rchbo v CST Liptovský Mikuláš


V súlade so „Smernicou o príprave PS OS SR vo VR 2010“ a „Plánom prípravy prrchbo na VR 2010“ vykonával prápor rchbo PS Rožňava v dňoch 11. – 14. mája 2010 v Centre simulačných technológií AOS Liptovský Mikuláš dvojstupňový komplexný štábny nácvik „Nebezpečný mrak“ (Dangerous cloud) na tému „Plánovanie použitia prrchbo v spoločných operáciách jednotiek NATO“.
Cieľom tohto cvičenia bolo zosúladiť prácu štábu práporu v plánovacom procese spolu s revidovaním stálych operačných postupov a precvičiť činnosť jednotiek práporu rchbo (2. roty dekontaminácie, 1. roty rchb prieskumu a 1. multifukčná rota rchbo) vyčlenených v prospech oddielu odstraňovania následkov. Cvičenie prebiehalo súčasne v dvoch dejových líniách a to plánovací proces štábu práporu a reakcia vyčlenených jednotiek na rozohrávané incidenty v zmysle štandardov NATO za podpory moderných simulačných technológií.
Zamestnanie preveril veliteľ pozemných síl generálmajor Jaroslav Vývlek.
Tento dvojstupňový štábny nácvik je vrcholná forma prípravy štábu práporu rchbo za podpory simulačných technológií na národnú certifikáciu práporu rchbo v rámci prípravy na plnenie Cieľov síl 2008.


Autor: prrchbo PS Rožňava , Foto: prrchbo PS Rožňava - Dátum:
Čítanosť: 10568
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share