Preskocit navigáciu

Plnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrak


Plnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrak V dňoch 17. až 19. mája 2010 sa príslušníci pozemných síl OS SR podieľali na plnení protipovodňových opatrení v rámci operácie „Daždivý mrak“. Jednotky pozemných síl pôsobili pod velením veliteľa pozemných síl generálmajora Ing. Jaroslava VÝVLEKA a veliteľov miest krízového velenia a riadenia:

Miesto krízového velenia ZÁPAD – veliteľ pplk. Ing. Miroslav MARCIN
Miesto krízového velenia STRED – veliteľ brig. gen. Ing. Ivan HIRKA
Miesto krízového velenia VÝCHOD – veliteľ plk. gšt. Ing. Jaroslav KOŠUDA

Pre uvedenú operáciu príslušníci pozemných síl vyčlenili 2201 osôb. Z uvedeného počtu do priestoru nasadenia bolo vyčlenených 921 osôb a reálne nasadených bolo 531 osôb za použitia vojenskej techniky. Príslušníci pozemných síl sa podieľali na odstraňovaní následkov povodní, plnení vriec a budovaní hrádzí. Monitorovali stav protipovodňových hrádzí, čistili korytá riek, čistili priepusty, vykonávali vrecovanie, vytvárali zátarasy proti prívalovej vlne, vykonávali pomocné práce na predchádzanie povodniam a odstraňovali naplaveniny, vyprosťovali civilné vozidlá zo zaplaveného priestoru.
Stanovené úlohy boli splnené v požadovanom rozsahu bez zranení nasadených príslušníkov.

Plnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrakPlnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrakPlnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrakPlnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrakPlnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrakPlnenie protipovodňových aktivít v rámci operácie Daždivý mrak

Autor: PS OS SR , Foto: PS OS SR - Dátum: 19.05.2010
Čítanosť: 13704
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share