Preskocit navigáciu

Výstava Vzostupy a pády mien


Výstava Vzostupy a pády mien Dňa 27. mája 2010 bola v Posádkovom klube Trenčín slávnostne otvorená výstava Vzostupy a pády mien – menové reformy, odluky, rozluky a iné pohromy v 20. storočí.

Výstavu pripravili Národná banka Slovenska, Múzeum mincí a medailí v Kremnici spolu s autorom Zbyšekom Šustekom, uznávaným odborníkom v tejto oblasti. Ako uvádza jej názov, rozsahom veľkorysá výstava podrobne mapuje dejinné udalosti v historickom priestore strednej a východnej Európy, ktoré mali dopad na meny používané od čias Rakúsko –uhorskej monarchie, cez vznik a zánik jednotlivých štátov či politických a vojnových zmien, ktoré viedli k menovým otrasom počas minulého storočia.

Na tridsiatich štyroch samonosných paneloch je prezentované množstvo historických dokumentov, máp a vysvetľujúcich textov s bohatou ukážkou dobových platidiel, dokumentujúcich dramatické zmeny menových systémov a ich dopady na životy obyčajných ľudí.
Výstavu slávnostne otvoril viceguvernér Národnej banky Slovenska Ing.Viliam Ostrožlík a primátor mesta Trenčín Ing. Branislav Celler.

Výstava je otvorená od 27. mája do 30. júna denne od 8,00 - do 18,00 h.

foto-1foto-1foto-1foto-1

Autor: Marta Koprivňanská - Dátum: 28.05.2010
Čítanosť: 42214
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share