Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka jednotky ISAF


Slávnostná rozlúčka jednotky ISAF V sobotu 29. mája 2010 za účasti prezidenta Slovenskej republiky Ivana Gašparoviča, ministra obrany SR Jaroslava Bašku, náčelníka generálneho štábu OS SR generála Ľubomíra Bulíka, veliteľa pozemných síl OS SR generálmajora Jaroslava Vývleka a ďalších funkcionárov ozbrojených síl, sa na piešťanskom letisku uskutočnil slávnostný nástup príslušníkov OS SR odchádzajúcichi plniť úlohy do operácie ISAF v Afganistane.
Jednotku odchádzajúcu do operácie ISAF, tvorí 137 profesionálnych vojakov OS SR, ktorí budú pôsobiť v multifunkčnej ženijnej rote, strážnej jednotke KAF ECP 5, skupine OMLT a na veliteľstve ISAF. V rámci ceremoniálu bola jednotka odovzdaná do podriadenosti Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky.
Do Piešťan sa s vojakmi prišli rozlúčiť aj predstavitelia miestnej samosprávy a rodinní príslušníci odchádzajúcich vojakov.
V operácii ISAF doteraz pôsobilo celkovo 1138 príslušníkov OS SR. V súčasnej dobe vo vojenskej operácii neplní úlohy žiadna žena. Doposiaľ slúžili v operácii 4 ženy.

Slávnostná rozlúčka jednotky ISAFSlávnostná rozlúčka jednotky ISAFSlávnostná rozlúčka jednotky ISAFSlávnostná rozlúčka jednotky ISAFSlávnostná rozlúčka jednotky ISAFSlávnostná rozlúčka jednotky ISAFSlávnostná rozlúčka jednotky ISAF

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 29.05.2010
Čítanosť: 12755
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share