Preskocit navigáciu

Nasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď 2010 Neverending rain


Nasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď 2010 Neverending rain

Vzhľadom k zhoršujúcej sa poveternostnej situácii a dlhotrvajúcich dažďov na území Slovenskej republiky s dôrazom na časť východného Slovenska a s predpokladom vzniku možného ohrozenia civilného obyvateľstva a civilných objektov vydal veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Jaroslav Vývlek dňom 1.6.2010 nariadenie, na základe ktorého boli cestou dozorných orgánov a následne náčelníkmi skupín velenia útvarov uvedené do pohotovosti sily a prostriedky pozemných síl v rámci operácie „Nekonečný dážď – 2010 – Neverending rain“.
Za oblasť východ zodpovedá veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Ondřej Novosad a za oblasť západ veliteľ 1. mechanizovanej brigády brigádny generál Ivan Hirka.
K prvému nasadeniu týchto síl došlo v utorok 1.6.2010 od 14,00 hod v posádke Trebišov, kde 40 profesionálnych vojakov (PrV) s 2 nákladnými terénnymi vozidlami od 21 zmiešaného práporu (zmpr.) Trebišov, následne o 15,00 hod ďalších 40 profesionálnych vojakov z 22 mechanizovaného práporu (mpr.) Michalovce v priestore Zemplínske Hradište pri čerpacej stanici Július na rieke Ondava pod priamym dohľadom veliteľa 21 zmpr. Trebišov podplukovníkom Jánom Stavrovským spevňovali hrádzu vrecovaním.
Ďalej o 17,00 hod bolo nasadených 20 PrV s 1 nákladným terénnym vozidlom z 13 mpr. Levice do priestoru obce Malé Kozmálovce k spevňovaniu hrádze vrecovaním na rieke Hron.


Nasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď - 2010 - Neverending rainNasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď - 2010 - Neverending rainNasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď - 2010 - Neverending rainNasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď - 2010 - Neverending rainNasadenie vojakov PS na povodne v rámci operácie Nekonečný dážď - 2010 - Neverending rain

Autor: rtm. Róbert Hložka , Foto: npor. PhDr. Rastislav Kentoš - Dátum: 01.06.2010
Čítanosť: 20926
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share