Preskocit navigáciu

Spomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. Štefánika


Spomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia   M. R. Štefánika

V uplynulých dňoch sme si pripomenuli 105. výročie úmrtia jednej z najvýznamnejších osobností novodobých slovenských dejín, generála Milana Rastislava Štefánika. Tento národný hrdina zanechal hlbokú brázdu v dejinách nášho národa, ktorý o ňom vždy rozprával s úctou a vďakou, a ktorý sa k nemu vždy hrdo hlásil.

Náčelník Generálneho štábu OS SR generál Daniel Zmeko spoločne s generalitou OS SR, ako aj ďalší hostia a široká verejnosť, si prišli uctiť pamiatku jedného z najväčších Slovákov, vedca, štátnika a vojaka, do areálu Mohyly na vrchu Bradlo, v sobotu 4. mája pri príležitosti 105. výročia celonárodnej spomienky na úmrtie generála a druhýkrát 11. mája, kedy uplynulo 105 rokov od návratu Milana Rastislava Štefánika do vlasti. Špecifikom spomienkového podujatia bolo aj miesto konania ceremoniálu vojenskej prísahy: na bradlianskej Mohyle prisahali aj čakatelia Základného vojenského výcviku.

Spomienkové podujatia sa ďalej uskutočnili v Ivanke pri Dunaji, na mieste jeho tragického skonu, v rodných Košariskách, či vo francúzskom meste Meudone.

Myšlienky generála Milana Rastislava Štefánika nezahynuli, naďalej žijú s nami a pomáhajú nám napĺňať jeho mnohorozmerný odkaz: Národné hodnoty možno integrálne skĺbiť s všeľudskými hodnotami a naša budúcnosť sa musí rozvíjať v ich vzájomnom súlade.


Spomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. ŠtefánikaSpomienkové slávnosti generality OS SR pri príležitosti tragického úmrtia M. R. Štefánika

Autor: OS SR , Foto: OS SR, MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 13.05.2024
Čítanosť: 4159
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share