Preskocit navigáciu

Vyhodnotenie odbornej prípravy personálu do operácie ISAF


Vyhodnotenie odbornej prípravy personálu do operácie ISAF Dňa 24. júna 2010, v súlade s plánom prípravy, bolo v priestoroch 21. zmiešaného mechanizovaného práporu v Trebišove, za účasti náčelníka štábu veliteľstva pozemných síl plk. gšt. Ing. Karola Navrátila, ďalej za prítomnosti zastupujúceho veliteľa 21. zmpr Trebišov mjr. Ing. Milana ŠÍMU a príslušníkov armády USA vykonané vyhodnotenie prípravy príslušníkov OS SR predurčených do operácie ISAF v Afganistane.
Keďže operácia v Afganistane patrí v súčasnosti medzi k najrizikovejšie, okrem iného je preto nevyhnutné bezpečne zvládnuť presuny jednotiek, techniky a materiálu v cudzom prostredí. Samotné pôsobenie mnohonárodných jednotiek pôsobiacich v operácii ISAF, i skúsenosti z toho vyplývajúce, preto boli zamerané na plánovací procesu so zameraním na konvoje v prostredí CIED a COIN. Samotné ciele zamestnania boli splnené a nakoniec aj preverené v záverečnom plánovacom cvičení v dňoch 22. – 24. jún 2010.
Náčelník štábu veliteľstva pozemných síl a zastupujúci veliteľ 21. zmpr Trebišov poďakoval príslušníkom armády USA za odovzdanie skúseností počas odbornej prípravy, ako aj vyjadrili presvedčenie k ďalšej spolupráci. V závere im boli odovzdané upomienkové predmety.

Vyhodnotenie odbornej prípravy personálu do operácie ISAFVyhodnotenie odbornej prípravy personálu do operácie ISAFVyhodnotenie odbornej prípravy personálu do operácie ISAFVyhodnotenie odbornej prípravy personálu do operácie ISAF

Autor: npor. PhDr. Rastislav KENTOŠ , Foto: rtn. Marek KAPAJKA - Dátum: 24.06.2010
Čítanosť: 13566
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share