Preskocit navigáciu

Kontrolne cvičenie jednotky do mierovej misie OSN UNFICYP


Kontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYP V pondelok 28. júna 2010 sa za účasti veliteľa pozemných síl ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajora Jaroslava Vývleka a jeho zástupcu brigádneho generála Pavla Macka v Trenčíne a okolí začalo dvojdenné kontrolné cvičenie „Bezpečná zóna – The Safe Zone 2010“ príslušníkov pripravujúcich sa na nasadenie do mierovej misie UNFICYP na Cypre v mesiaci september 2010.
Hlavnou úlohou slovenskej jednotky počas nasadenia v mierovej misii je zabezpečovať monitorovanie situácie v priestore zodpovednosti s cieľom zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove.
Aj keď mierová misia na Cypre patrí v súčasnosti medzi operácie s najnižším stupňom ohrozenia, je nevyhnutné bezpečne zvládnuť presuny jednotiek, techniky a materiálu v cudzom prostredí ako i činnosti pri potláčaní demonštrácií či narušení priestoru. A práve toto záverečné cvičenie, na ktorom sa zúčastňuje 130 vojakov má preveriť nielen správnosť vykonávania strážnej a hliadkovacej činnosti, riešenie možných incidentov v stráženej nárazníkovej zóne, potláčanie demonštrácií ale i pripravenosť operačného štábu reagovať na vzniknuté udalosti.

Kontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYPKontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYPKontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYPKontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYPKontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYPKontrolne cvičenie  jednotky do mierovej misie OSN UNFICYP

Autor: sekretariát velPS , Foto: sekretariát velPS - Dátum: 28.06.2010
Čítanosť: 15243
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share