Preskocit navigáciu

Cvičenie vybraných bezpečnostných zložiek OS SR a MV SR BODROG 2010


Cvičenie vybraných bezpečnostných zložiek OS SR a MV SR BODROG 2010 Na základe Operačného rozkazu náčelníka GŠ OS SR na vykonanie špecializovaného cvičenia vybraných bezpečnostných zložiek OS SR a MV SR vykonávajú príslušníci práporu rchbo PS Rožňava v dňoch 30. júna až 12. júla 2010 špecializované cvičenie bezpečnostných zložiek Ministerstva obrany SR a Ministerstva vnútra s názvom „BODROG 2010“.
Toto špecializované cvičenie je vykonávané v zmysle zmluvy medzi MV SR a MO SR publikovanej vo vestníku MV č. 61/2007, čl. 2 bod č.6, bod č.7 a bod č. 11.
Cieľom cvičenia je vyčlenenými silami a prostriedkami Ozbrojených síl SR spoločne so špecialistami Úradu justičnej a kriminálnej polície Prezídia policajného zboru na oblasť environmentálnej trestnej činnosti prakticky preveriť možnosti spolupráce špecialistov pri odhaľovaní a dokumentovaní trestnej činnosti, spočívajúcej v kontaminovaní vody a vodných zdrojov pri povodni, vytypovanie vhodných odberových miest pre odber vzoriek, testovanie a dokazovanie.
Cieľom cvičenia pre taktický stupeň - prápor rchbo PS Rožňava je preveriť schopnosti prrchbo v rýchlosti a kvalite odberu vzoriek, ich spracovaní a vykonaní analýz mobilným identifikačným laboratóriom v zmysle štandardov NATO a poskytnutie výsledkov analýz pre ďalšie účely v prospech rezortu Ministerstva vnútra SR.
Dve skupiny odberu vzoriek práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany (prchbo) Rožňava, odobrali dňa 7. júla 2010 vzorky vody vo vybraných lokalitách východného Slovenska v Košickom kraji za účelom zistenia kvality vody a vodných zdrojov, ktoré by mohli byť potencionálne kontaminované z rôznych zdrojov následkom povodní alebo aj iných možných úmyselných činností (nelegálne skládky, terorizmus a pod.).
Cvičenie bude ukončené vykonaním analýz odobratých vzoriek vody, spracovaním laboratórnych výsledkov a poskytnutím pre MV SR.

Cvičenie vybraných bezpečnostných zložiek OS SR a MV SR BODROG 2010Cvičenie vybraných bezpečnostných zložiek OS SR a MV SR BODROG 2010Cvičenie vybraných bezpečnostných zložiek OS SR a MV SR BODROG 2010

Autor: kpt. Ing. Miroslav Zástera , Foto: prrchbo PS Rožňava - Dátum: 07.07.2010
Čítanosť: 11450
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share