Preskocit navigáciu

Rokovanie k príprave príslušníkov OS SR do operácie ISAF - Afganistan


Rokovanie k príprave príslušníkov OS SR do operácie ISAF - Afganistan

Na základe rokovaní na ministerstve obrany SR zo dňa 29.6 a generálnom štábe OS SR dňa 2.7.2010, sa vo štvrtok 8. júla 2010 za riadenia veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajora Jaroslava Vývleka a plukovníka generálneho štábu Daniela Zmeka, uskutočnilo pracovné rokovanie veliteľstva a veliteľov priamo podriadených jednotiek PS OS SR ako aj zástupcov z síl výcviku a podpory, jednotky EOD, vojenskej polície a 5. pluku špeciálneho určenia, k zabezpečeniu prípravy jednotiek do operácie ISAF v Afganistane na veliteľstve pozemných síl v Trenčíne.
Cieľom rokovania bolo preveriť aktuálny stav prípravy jednotiek vysielaných do tejto misie so zameraním na výber a prípravu osôb, prípravu materiálu a techniky na rotácie a zladiť výcvikové úlohy tak, aby bol v súlade s požiadavkou operačného plánonu (OPLAN) náčelníka generálneho štábu OS SR.
V operácii ISAF doteraz pôsobilo celkovo 1138 príslušníkov OS SR. V súčastnej dobe pôsobí v operácii ISAF 300 príslušníkov OS SR. Koncom roku je predpoklad navýšenia príspevku Slovenska o ďalších 81 vojakov.
V tomto roku sa ešte uskutočnia rotácie do misie ISAF v mesiacoch september a december 2010.


Rokovanie k príprave príslušníkov OS SR do operácie ISAF - AfganistanRokovanie k príprave príslušníkov OS SR do operácie ISAF - AfganistanRokovanie k príprave príslušníkov OS SR do operácie ISAF - AfganistanRokovanie k príprave príslušníkov OS SR do operácie ISAF - Afganistan

Autor: mjr. Ing. Libor Nyéki , Foto: VePS OS SR - Dátum: 08.07.2010
Čítanosť: 13468
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share