Preskocit navigáciu

Kontrolné cvičenie u roty bojovej podpory


Kontrolné cvičenie u roty bojovej podpory V súlade s plánom prípravy 11.mechanizovanej prápornej skupiny, v stredu 21. júla 2010, rota bojovej podpory 11.mechanizovaného práporu, vykonala kontrolné cvičenie z radiačno, chemicko-biologickej ochrany.
Cieľom cvičenia bolo preveriť vedomosti a zručnosti príslušníkov o príprave osôb a techniky na prekonanie kontaminovaného úseku terénu a následnej dekontaminácii a používanie systému hlásení podľa NATO doktríny ATP-45(C). U prieskumnej čaty boli prakticky preskúšané zručnosti v oblasti chemického a radiačného prieskumu pochodovej osi, vytýčenia kontaminovaného úseku terénu a pomoci pri vykonávaní prvotnej dekontaminácie. Aj napriek úmornej horúčave a veľkému rozsahu kontrolovaných činností preukázali čaty roty bojovej podpory, vynikajúce vedomosti a praktické návyky o čom svedčí aj celkové hodnotenie „výborne“. Na uvedenom zamestnaní výborným spôsobom participovali aj príslušníci práporu radiačno, chemickej a biologickej ochrany Rožňava.

Kontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podporyKontrolné cvičenie u roty bojovej podpory

Autor: npor.Ing. Vladimír Moško , Foto: npor.Ing. Vladimír Moško - Dátum: 21.07.2010
Čítanosť: 13092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share