Preskocit navigáciu

Pozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SR


Pozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SR

Súčasťou trojdňových osláv 130. výročia narodenia Milana Rastislava Štefánika bolo v sobotu 24. júla 2010 v obci Košariská záverečné podujatie zo série aktivít „Deň s ozbrojenými silami a zbormi SR“.
Podujatie svojim príhovorom otvoril minister obrany SR Ľubomír Galko, ktorý si v sprievode zástupcu veliteľa vzdušných síl brigádneho generála Ľubomíra Svobodu prezrel aj techniku pozemných síl. I napriek upršanému počasiu si vďační diváci nenechali ujsť ukážky boja zblízka, ktoré vykonal 5.pluk špeciálneho určenia zo Žiliny, ukážky zásahu vojenskej polície, či súčinnostné akcie príslušníkov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, Hasičského a záchranného zboru z Myjavy i zdravotných záchranárov.
Ozbrojené sily SR sa obyvateľom Košarísk a návštevníkom predstavili so statickými ukážkami ručných strelných zbraní a malých zbraňových systémov, statickými ukážkami bojovej techniky. Nechýbalo ani BVP-2 (bojové vozidlo pechoty), Tatrapan, Aligátor, Raketomet RM vz. 70/85 Modulár ako aj terénny automobil Nissan Pathfinder.
Jednotlivé ukážky zabezpečil 12. mechanizovaný prápor v Nitre, ženijný prápor zo Serede a raketometný oddiel z Rožňavy. Možnosť sadnúť si do Aligátoru či odfotiť sa v Tatrapane využili najmä deti, ktoré odchádzali z podujatia s úsmevom na tvári. Hudobnú kulisu trojhodinového programu tvorili pod moderátorskou taktovkou Juniora a Marcela vystúpenia skupiny Funkiez a slovenského Zlatého slávika Petra Cmoríka. Záver patril vystúpeniu tanečnej skupiny Laci Strike & Street Dance Academy.


Pozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SRPozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SRPozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SRPozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SRPozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SRPozemné sily participovali na Dni s ozbrojenými silami a zbormi SR

Autor: kpt. Ing. Róbert Petrík , Foto: kpt. Ing. Róbert Petrík - Dátum: 26.07.2010
Čítanosť: 18012
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share