Preskocit navigáciu

Metodická pomoc k príprave mechanizovanej práporovej skupiny


Metodická pomoc k príprave mechanizovanej práporovej skupiny

V súlade s Plánom činnosti veliteľstva pozemných síl OS SR (PS OS SR) na mesiac august 2010, dňa 4. augusta 2010 vykonala komisia veliteľa pozemných síl pod velením plukovníka gšt. Ľubomíra Miškolciho metodickú pomoc v 11.mechanizovanom prápore (mpr) Martin.
Metodická pomoc bola vykonaná v súlade so Smernicou veliteľa PS OS SR pre hodnotenie previerok bojovej pripravenosti jednotiek pozemných síl v oblastiach Príprava a Plány, Logistika, KIS (komunikačné a informačné systémy) a Administratíva. Cieľom metodickej pomoci bolo preveriť reálnosť stavu a pokrok v pripravenosti od mesiaca jún 2010 a poskytnúť príslušníkom práporu potrebné odborné poznatky (skúsenosti, rady, návody a pod.) pre prípravu mechanizovanej práporovej skupiny (zálohy nasaditeľných síl NATO od 1.1.2011) na vykonanie 1. fázy previerky bojovej pripravenosti (CREVAL), ktorá bude vykonaná v októbri 2010.


Metodická pomoc k príprave mechanizovanej prápornej skupinyMetodická pomoc k príprave mechanizovanej prápornej skupinyMetodická pomoc k príprave mechanizovanej prápornej skupiny

Autor: plk.gšt.Ing. Ľubomír MIŠKOLCI , Foto: kpt.Ing. Róbert HROMADA - Dátum: 04.08.2010
Čítanosť: 13028
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share