Preskocit navigáciu

Súťaž prieskumných hliadok 1. mechanizovanej brigády


Súťaž prieskumných hliadok 1. mechanizovanej brigády Dňa 22. júna 2010 sa v priestoroch 12. mechanizovaného práporu Nitra uskutočnil 2. ročník Súťaže prieskumných hliadok 1. mechanizovanej brigády za účasti siedmich súťažných družstiev 11. mpr Martin, 12. mpr Nitra a 13. mpr Levice. Prieskumné družstvá si zmerali sily v odborných disciplínach, ako napr. streľby z Pi-82, hod granátom na cieľ, určovanie techniky zahraničných armád, určovanie vzdialeností cieľov pomocou dielcového pravidla, ženijná príprava, vojenská topografia a použitie delostreleckej buzoly PAB-2, ako aj vo fyzicky náročnom prekonávaní lanovej prekážky, prenose raneného na vrch Kalvária či časovke do vrchu Zobor.
Napriek tomu, že v prvej časti súťaže pomerne suverénne viedli prieskumné družstvá 12. mpr, plný bodový zásah v posledných dvoch disciplínach nesmierne vyrovnanej súťaže zabezpečil víťazstvo a zisk Putovného pohára prieskumnému družstvu 13. mpr pod velením rtn. Miloša Kromku. Na druhom mieste sa umiestnilo delostrelecké prieskumné družstvo 12. mpr pod velením por. Petra Bystrianskeho a na treťom mieste skončilo prieskumné družstvo 13. mpr pod velením rtm. Szabolcsa Nágela.
O vyrovnanosti súťaže svedčilo i to, že pri celkovej rovnosti bodov tretieho a štvrtého družstva (11. mpr Martin) musel o konečnom poradí rozhodnúť až pomocné kritérium, ktorým bol lepší výsledok strelieb levickej hliadky. Riadiaci zamestnania kpt. Roman Jursa z G-2 1.mb Topoľčany prejavil spokojnosť s priebehom súťaže a vyjadril nádej, že tradícia spoločných zamestnaní prieskumných odborností bude úspešne pokračovať i v budúcnosti.

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2Fotopríloha 2

Autor: - Dátum: 28.06.2010
Čítanosť: 15269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share