Preskocit navigáciu

Výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy Slovenskej republiky


Výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy Slovenskej republiky

Dni na prelome augusta a septembra majú pre nás všetkých svoje významné miesto. Príslušníci Veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky si to v deň, utorok 31.augusta 2010 pripomenuli slávnostným nástupom, ktorým si pripomenuli historický deň spred 18tich rokov, počas ktorého Slovensko získalo – z vôle svojich slobodne zvolených zástupcov vlastnú demokratickú ústavu. Základný dokument, v ktorom sa zakotvilo stáročia trvajúce právo slovenského národa rozhodovať o svojich veciach, právo na národnú a štátnu suverenitu.

Druhá spomienka patrila 66.výročiu Slovenského národného povstania počas ktorého sa dokázali Slováci zjednotiť, aby dali svoje schopnosti plne v prospech boja za slobodu a demokraciu, za Slovensko a v tomto boji stratili aj svoje životy.

Počas slávnostného nástupu boli vybraným príslušníkom Veliteľstva pozemných síl odovzdané vojenské medaile a vyznamenania, ktoré ako brigádny generál Pavel Macko pripomenul, sú symbolickým zhmotnením historického, národného a mravného posolstva nášho štátu a vyzval všetkých odmenených, aby toto posolstvo chránili, zveľaďovali a ďalej šírili.
Generál Macko poďakoval všetkým príslušníkom pozemných síl za doposiaľ vykonávané úsilie, a vyjadril presvedčenie, že v tvorivom úsilí a dosahovaní mimoriadnych výsledkov v práci nepoľavia. V závere nástupu sa príslušníci Veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky rozlúčili s profesionálnymi vojakmi, ktorým boli prečítané personálne rozkazy o ukončení služobného pomeru a zástupca veliteľa pozemných síl im v mene všetkých príslušníkov poďakoval za ich dlhoročnú službu v prospech vlasti a ozbrojených síl Slovenskej republiky a zaželal im do ďalšieho osobného života pevné zdravie, veľa šťastia, osobných a pracovných úspechov v ich novej kariére v civilnom sektore.




Výročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy Slovenskej republikyVýročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy Slovenskej republikyVýročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy Slovenskej republikyVýročie Slovenského národného povstania a Deň Ústavy Slovenskej republiky

Autor: kpt. Ing. Zuzana Halamová , Foto: rtm. Robert Hložka - Dátum: 31.08.2010
Čítanosť: 13056
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share