Preskocit navigáciu

Do Afganistanu odchádzajú ďalší vojaci


Do Afganistanu odchádzajú ďalší vojaci

V piatok 10. septembra 2010 sa v priestoroch trebišovských kasárni uskutočnila slávnostná rozlúčka so 105-timi príslušníkmi Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR), ktorí odchádzajú plniť úlohy do zahraničnej operácie ISAF v Afganistane. Dve strážne čaty ako aj dôstojníci zaradení do veliteľstva, budú plniť úlohy v jednej z najnáročnejších operácii.
Slávnostnej rozlúčky sa zúčastnil náčelník Centra riadenia operácii Generálneho štábu OS SR brigádny generál Jindřich Joch, zástupca náčelníka štábu pozemných síl OS SR plukovník Ján Dreveňák a náčelník štábu 2.mechanizovanej brigády Prešov podplukovník Martin Michalko ako aj ďalší predstavitelia OS SR a zástupcovia miestnej štátnej správy a samosprávy.
Plukovník Ján Dreveňák zaželal odchádzajúcim profesionálnym vojakom veľa úspechov pri plnení ich úloh a poďakoval sa im za kvalitnú a svedomitú prípravu. Rovnako v príhovore vyjadril poďakovanie ich rodinným príslušníkom za ich podporu a porozumenie. S príhovorom vystúpil aj primátor mesta Trebišov, ktorý okrem iného zdôranil dôležitosť tejto misie z pohľadu Slovenska pri plnení si medzinárodno-politických a vojenských záväzkov. Túto príležitosť tiež využil na to, aby sa poďakoval OS SR za pomoc pri tohtoročných povodniach, ktoré postihli mesto Trebišov.


Do Afganistanu odchádzajú ďalší vojaciDo Afganistanu odchádzajú ďalší vojaciDo Afganistanu odchádzajú ďalší vojaciDo Afganistanu odchádzajú ďalší vojaci

Autor: por. Mgr. Erik Vozár , Foto: 21.zmpr Trebišov - Dátum: 10.09.2010
Čítanosť: 14915
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share