Preskocit navigáciu

Rotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAF


Rotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAF

Dňa 22.09.2010 sa v priestoroch slovenskej základne v afgánskom Kandaháre uskutočnilo slávnostné udeľovanie medailí odchádzajúcim vojakom zo strážnych jednotiek a provinčných rekonštrukčných tímov (PRT), ktorí vykonávali svoju činnosť na základniach Tarin Kowt a Deh Rawood v provincii Urusgan ako aj príslušníkom slúžiacim na veliteľstvách v Kandaháre a v Kábule. Bolo to deň pred odletom rotácie slovenských vojakov, ktorí svoju misiu v Afganistane začali v marci roku 2010. Jednalo sa najmä o 48 príslušníkov strážnej jednotky z Tarin Kowtu pod velením veliteľa poručíka Petra Lukáča a zároveň aj o 50 príslušníkov strážnej jednotky z Deh Rawoodu pod velením veliteľa nadporučíka Mateja Mikuláša.
Slávnostný akt udeľovania medailí „Non Article 5 NATO Medal“ a odznakov „Vojnový veterán“ riadil a moderoval zástupca veliteľa slovenského kontingentu major Róbert Kecsö. Samotné udelenie medailí vojakom vykonal veliteľ slovenského kontingentu podplukovník Marián Mjartan, ktorý sa k menovaným prihovoril a vyjadril spokojnosť i uznanie k ich činnosti vo vojenskej operácii ISAF, kde zdôraznil že všetci príslušníci Slovenského kontingentu prispievajú k bezpečnosti v tejto krajine, podieľajú sa na výcviku afganskej armády, taktiež sa podieľajú svojou prítomnosťou na ekonomickom rozvoji a v neposlednej miere na politickej stabilizácii krajiny.
Dňa 23.09.2010 nastal pre ocenených vojakov deň ich odletu na rodné Slovensko ku svojim blízkym a k vojenským útvarom z ktorých boli vyslaní na plnenie úloh do vojenskej operácie ISAF. V rámci OS SR budú plniť svoje úlohy obohatení skúsenosťami z vojenskej operácie v Afganistane. Ich osobné skúsenosti z pôsobenia v ISAF určite budú prínosom nielen pre nich ale aj pre ich kolegov a kolegyne v rovnošate.


Rotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAFRotácia Slovenského kontingentu vo vojenskej operácii ISAF

Autor: por. Slavko Ganaj,PhD. , Foto: kpt.Marcel Dovičak , por. Slavko Ganaj, PhD. - Dátum: 28.09.2010
Čítanosť: 15136
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share