Preskocit navigáciu

Minister obrany na východe Slovenska


Minister obrany na východe Slovenska V sobotu 9. októbra minister obrany Ľubomír Galko spolu s veliteľom pozemných síl generálmajorom Jánom Salaganičom a veliteľom 2. mechanizovanej brigády (2.mb) plukovníkom generálneho štábu Karolom Navrátilom, podľa plánu pracovného výjazdu, navštívil obec Hráň kde ho privítala starostka obce Helena Zuskáčová.
Obec Hráň bola na jar tohto roku postihnutá povodňami, na odstraňovanie ktorých sa podieľali aj príslušníci Trebišovského práporu. V krátkom brífingu, ktorý podal plukovník generálneho štábu Karol Navrátil, boli prítomný oboznámený s nasadením pozemných síl (PS) počas tohtoročných povodní. Minister obrany osobne poďakoval vybraním príslušníkom PS za ich nezištnú pomoc.
Po skončení sa Ľubomír Galko spolu so svojim sprievodom presunul do detského domova v obci Koromľa. Tam ho privítali deti, ktorým minister rozprával o úlohách, poslaní a možnosti vstupu do ozbrojených síl.
Pre deti boli pripravené ukážky vybraných druhov zbraní používaných u 22. mechanizovaného práporu.
Na záver Ľubomír Galko okrem iného povedal „vojaci ozbrojených síl Slovenskej republiky sa aj naďalej budú podieľať na zlepšenie a spestrenie života detí z detských domovov“.

Minister obrany na východe SlovenskaMinister obrany na východe SlovenskaMinister obrany na východe SlovenskaMinister obrany na východe Slovenska

Autor: rtm. Róbert Hložka , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 08.10.2010
Čítanosť: 11430
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share