Preskocit navigáciu

Úprava vojenských cintorínov v Prešove


Úprava vojenských cintorínov v Prešove

Pri príležitosti blížiacich sa pamätných dní všetkých svätých a spomienky na zosnulých, príslušníci 2. mechanizovanej brigády a jej podriadených útvarov dislokovaných v posádke Prešov dňa 29. októbra 2010, upratovaním a údržbou pamätníkov, skrášľovali pietne miesta posledného odpočinku slovenských vojakov. Vojenský cintorín tvorí časť mestského cintorína v Prešove. Bol založený v roku 1943 a renovovaný mestom Prešom v spolupráci s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky v roku 2005.
Starostlivosť o pietne miesta a pamätníky venované pamiatke na zomrelých vojakov patrí medzi základné úlohy všetkých veliteľstiev posádok na východe Slovenska, ktoré sú realizované počas roka aj s príslušníkmi cudzích armád, Spoločnosťou starostlivosti o vojnové hroby a v spolupráci so samosprávou miest a obcí.
Príslušníci vojenských útvarov a zariadení dislokovaných v posádke Prešov si pamiatku na zosnulých vojakov pripomenú 2. novembra 2010 o 11.00 hod. pietnym aktom, ktorý sa uskutoční pri Pamätníku slovenských vojakov. Spomienkového aktu sa zúčastnia velitelia vojenských útvarov posádky Prešov, predstavitelia štátnej správy a samosprávy, generáli žijúci v posádke Prešov, pozostalí vojakov, ktorí sú pochovaní na prešovskom cintoríne, členovia Klubu vojenských dôchodcov a samozrejme príslušníci OS SR slúžiaci v posádke Prešov.


bgbgbgbgbgbg

Autor: mjr. Michalov , Foto: mjr. Michalov - Dátum: 29.10.2010
Čítanosť: 13792
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share