Preskocit navigáciu

Pamiatka zosnulých v posádke Prešov.


Pamiatka zosnulých v posádke Prešov.

Dňa 2. novembra 2010 sa v rámci dňa Pamiatky zosnulých uskutočnil na vojenskej časti prešovského cintorína pietny akt, počas ktorého si príslušníci OS SR posádky Prešov a významní predstavitelia mesta Prešov uctili pamiatku na zosnulých vojakov, ktorí zahynuli počas plnenia úloh v mierových misiách a zahraničných operáciách, počas I. a II. svetovej vojny. Smútok nad stratou vojaka, ako najväčšiu stratu pre veliteľa, vyjadril vo svojom príhovore veliteľ posádky Prešov plk. gšt. Ing. Karol NAVRÁTIL.
Z pozvaných hostí sa spomienkového stretnutia zúčastnili: primátor mesta Prešov JUDr. Pavel HAGYARI, prednosta Obvodného úradu Prešov Ing. Stanislav KAHANEC, predseda ZV SR – klubu Prešov pplk. v.v. Ing. Marián PALAI, velitelia vojenských útvarov posádky Prešov ako i predstvitelia klubu generálov.

Po oficiálnej časti programu sa sprievod odobral k hrobom pplk. Ľubomíra BALUCHU a Adriany JOPPOVEJ, ktorí zahynuli počas havárie lietadla pri návrate z Kosova. Spolu s pozostalými rodinnými príslušníkmi si položením vencov a zapálením sviečok uctili pamiatku na svojich bývalých kolegov - príslušníkov 2. mechanizovanej brigády. 

 

 


gfgfgfgfgfgfgfgfvbvbvvbvbvvbvbvvbvbvvbvbvbvbvbvbvbvbvfvfvfvfjhjjhj

Autor: npor. Dobrovič , Foto: npor. Dobrovič, npor. Fejerčák - VK - Dátum: 02.11.2010
Čítanosť: 14928
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share