Preskocit navigáciu

Štábny nácvik k spracovaniu plánu prípravy pozemných síl na ďalší výcvikový rok


Štábny nácvik k spracovaniu plánu prípravy pozemných síl na ďalší výcvikový rok V stredu 10. novembra 2010, začal na veliteľstve pozemných síl OS SR trojdňový štábny nácvik k spracovaniu návrhu plánu prípravy pozemných síl OS SR a veliteľstva pozemných síl (PS) vo výcvikovom roku 2011.

Štábny nácvik začal veliteľ pozemných síl generálmajor Ján Salaganič , v ďalšom náčelník štábu veliteľstva pozemných síl plukovník gšt. Daniel Zmeko, spracovateľov oboznámil so všeobecnou situáciou, úlohami, cieľmi zamestnania a prioritami náčelníka generálneho štábu OS SR.

Nosnou úlohou zamestnania je efektívne plánovanie a zabezpečenie splnenia priorít a hlavných úloh vo výcvikovom roku 2011. Počas troch dní príslušníci pozemných síl pripravujú návrh smernice veliteľa PS , základné plánovacie dokumenty administratívneho plánovania v podmienkach PS a taktiež administratívno-organizačno plánovacie dokumenty pri štábnom nácviku.
Spracovatelia vychádzajú z hlavných priorít, základných cieľov, hlavných úloh a opatrení, ktoré sa plánujú v rozsahu pridelených finančných prostriedkov na nasledujúci rok. Zároveň pri spracovávaní plánovacích dokumentov sa dôsledne sleduje cieľová orientovanosť, reálnosť, koordinácia úloh a opatrení. V oblasti plánovania výcviku, spracovatelia vychádzajú z dôkladnej analýzy reálneho vyhodnotenia stavu vycvičenosti jednotlivca, jednotiek veliteľov štábov, zväzkov a útvarov PS.

9. decembra 2010 veliteľ pozemných síl prednesie veliteľom brigád a samostatných práporov svoje zámery splnenia hlavných úloh vo výcvikovom roku 2011.

Štábny nácvik k spracovaniu plánu prípravy pozemných síl na ďalší výcvikový rok Štábny nácvik k spracovaniu plánu prípravy pozemných síl na ďalší výcvikový rok Štábny nácvik k spracovaniu plánu prípravy pozemných síl na ďalší výcvikový rok Štábny nácvik k spracovaniu plánu prípravy pozemných síl na ďalší výcvikový rok

Autor: kpt. Mgr. Lenka Bušová , Foto: rtm. Róbert Hložka - Dátum: 11.11.2010
Čítanosť: 11572
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share