Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v Afganistane


Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v Afganistane
V súlade s medzinárodnými dohovormi a záväzkami v NATO sa aj Slovenská republika spoločne s ostatnými spojeneckými jednotkami NATO podieľa na zabezpečení stability a bezpečnosti v islamskej republike Afganistan a tým v tejto krajine vytvára podmienky pre jej celkový rozvoj.
 
Záverečným udržiavacím výcvikom sa ukončila 25. novembra 2010 náročná príprava profesionálnych vojakov určených pre plnenie operačných úloh v operácii mimo územia SR a tak 26. novembra 2010 sa s týmito vojakmi prišli na slávnostnom akte konanom u 21. zmiešaného mechanizovaného práporu v Trebišove rozlúčiť aj veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ján Salaganič, náčelník štábu pre operácie Generálneho štábu OS SR brigádny generál Pavel Macko, ako aj ďalší hostia a rodinní príslušníci odchádzajúcich vojakov. Jednotky v ôsmych celkoch boli na slávnostnom nástupe pod velením veliteľa slovenského kontingentu   podplukovníka  Petra Švrla. S požehnaním dekana pozemných síl majora Juraja Sitaša bude jednotka na prelome novembra a decembra letecky dopravená do miesta ich pôsobenia v Afganistane.
 

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v AfganistaneSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi k plneniu úloh do operácie ISAF v Afganistane

Autor: npor. PhDr. Rastislav Kentoš , Foto: 21.zmpr Trebišov - Dátum: 26.11.2010
Čítanosť: 13846
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share