Preskocit navigáciu

Príslušníci čestnej stráže navštívili Hradní stráž


Príslušníci čestnej stráže navštívili Hradní stráž

Vizitkou dobrých vzájomných vzťahov medzi Čestnou strážou prezidenta SR a Hradní stráží Praha bola májová návšteva príslušníkov českej armády u nášho útvaru. V rámci spolupráce českí kolegovia v polovici augusta (10. - 13. augusta 2009) pozvali zástupcov Čestnej stráže prezidenta SR na návštevu, ktorej hlavným cieľom bola výmena skúseností v oblasti plánovania výcviku z taktickej prípravy na stupni družstvo a prezentácia Hradní stráže Českej republiky.

Čestná stráž tak mala svoje zastúpenie na vyvedení vo vojenskom výcvikovom priestore Doupov. Prvý prápor Hradní stráže tu mal štvordňový sústredený výcvik, ktorý jej príslušníci absolvujú pravidelne už od roku 2005. Na rozdiel od predchádzajúcich rokov bol výcvik zameraný na prácu v malých jednotkách - palebných týmoch, družstvách a ich veliteľov a to pri činnostiach pátracieho družstva za presunu, družstva za útoku a pri hliadkovaní.

Súčasťou návštevy bola aj prehliadka letného sídla prezidenta Českej republiky v Lánoch, ako aj ukážka striedania stráží na pražskom hrade.
Na návštevu Hradní stráže boli pozvaní i príslušníci nemeckého bundeswehru, čím sa zvýšila možnosť výmeny skúseností a vzájomnej spolupráce medzi týmito špecifickými jednotkami.

Príslušníci čestnej stráže navštívili Hradní strážPríslušníci čestnej stráže navštívili Hradní strážPríslušníci čestnej stráže navštívili Hradní strážPríslušníci čestnej stráže navštívili Hradní stráž

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: ČS PSR, Hradní stráž - Dátum: 17.08.2009
Čítanosť: 145303
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share