Preskocit navigáciu

Výcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAF


Výcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAF

V týchto dňoch vo vojenskom priestore Lešť vrcholí ďalšia príprava jednotiek ISAF Afganistan, ktorá potrvá do konca januára.
V pondelok 10. januára 2011 pod velením majora Štefana Acsaia začala na Lešti posledná fáza prípravy strážnej jednotky Tarin Kowt, časti strážnej jednotky do Kandaharu (KAF) ako aj príslušníkov do veliteľstiev operácie ISAF a do provinčného rekonštrukčného tímu (PRT).
Cieľom výcviku je zladiť činnosť celej jednotky pri plnení štandardných a špecifických úloh v rámci plnenia úloh ochrany a obrany základne v Tarin Kowt a posilnenie strážnej jednotky v Kandahare.

Vyvrcholením výcviku bude taktické cvičenie s bojovou streľbou, ktoré sa uskutoční v dňoch 17. až 28. januára 2011. V priebehu taktického cvičenia bude vykonané hodnotenie jednotky, počas ktorého komisia veliteľa pozemných síl OS SR posúdi pripravenosť jednotky na vyslanie na plnenie úloh do priestoru operácie.
Výcvik, prípravu a personálne obsadenie ďalšej jednotky, ktorá bude pôsobiť v Afganistane zabezpečuje 11. mechanizovaný prápor Martin.


Výcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAFVýcvik strážnych jednotiek do vojenskej operácie ISAF

Autor: kpt. Mgr. Lenka Bušová , Foto: šbnrtm. Rastislav Bodnár, 11.mpr Martin - Dátum: 14.01.2011
Čítanosť: 14456
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share