Preskocit navigáciu

Odhalenie pamätnej tabule na veliteľstve 2.mb v Prešove


Odhalenie pamätnej tabule na veliteľstve 2.mb v Prešove

Pamätnú tabuľu obetiam leteckej tragédie odhalili 23. januára 2011 v Prešove počas spomienkového stretnutia veliteľa 2. mechanizovanej brigády Pozemných síl OS SR s pozostalými obetí leteckého nešťastia vojenského špeciálu AN-24.

Velitelia útvarov ozbrojených síl Slovenskej republiky z posádok Prešov, Trebišov a Michalovce, ako aj vyslúžili generáli, ktorí žijú v posádke Prešov, sa zišli spolu s najbližšími príbuznými našich zosnulých vojakov na zádušnej omši v konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove.

Po skončení bohoslužby veliteľ 2. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Karol Navrátil spolu s veliteľom Vrtuľníkového krídla plukovníkom gšt. Miroslavom Korbom a veliteľom Útvaru vojenskej polície podplukovníkom Ľudovítom Bálintom na pôde veliteľstva 2. mechanizovanej brigády odhalili pamätnú tabuľu za účasti 50 najbližších pozostalých obetí tragédie. Pamätná tabuľa bola nainštalovaná v Sieni cti a slávy Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády.

Poďakovanie patrí bývalému veliteľovi 2. mechanizovanej brigády brigádnemu generálovi Ondřejovi Novosadovi, ktorý inicioval a aj zrealizoval myšlienku vytvoriť na Veliteľstve 2. mechanizovanej brigády priestor venovaný vojakom, ktorí tragicky zahynuli v službe vlasti. Požehnaním pamätnej tabule sa toto miesto stáva miestom piety a úcty na pamiatku všetkých príslušníkov prešovskej brigády, ktorí prišli o svoje životy počas plnenia úloh v operáciách medzinárodného krízového manažmentu.


 


gdfgdgdfgdgdfgdgdfgderteerteerteertemhh

Autor: mjr.Michalov , Foto: mjr.Michalov - Dátum: 25.01.2011
Čítanosť: 16784
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share