Preskocit navigáciu

Valušek šéfom Bratislavskej posádky


Valušek šéfom Bratislavskej posádky

Plukovníka Vladimíra Valušeka dnes 4. októbra 2006 v Bratislave oficiálne uviedol do funkcie veliteľa posádky Bratislava náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Ľubomír Bulík.

 

Po niekoľkoročnom úspešnom pôsobení plukovníka Eduarda Csongu vo funkcii veliteľa posádky Bratislava a krátkodobom zotrvaní plukovníka Ivana Salašiho v tejto funkcii prijal dnes za účasti generálporučíka Ľubomíra Bulíka a generálmajora Jána Kačmára oficiálne pozíciu veliteľa bratislavskej posádky plukovník Vladimír Valušek. Slávnostné odovzdanie funkcie prebehlo priamo v budove veliteľstva posádky na túrovej ulici v Bratislave.

 

Veliteľstvo posádky Bratislava, v ktorého kompetencii sú tri vojenské hudby a čestná stráž Ozbrojených síl SR, zabezpečuje počas osláv, výročí a významných udalostí slávnostné vojenské pocty ústavným činiteľom Slovenskej republiky a predstaviteľom cudzích štátov ako aj ministrovi obrany SR a náčelníkovi Generálneho štábu Ozbrojených síl SR. V bratislavskej posádke, ktorej hranice sú identické s hranicami mesta Bratislava, riadi jej veliteľstvo koordináciu útvarov a zariadení na území mesta.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 04.10.2006
Čítanosť: 19341
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share