Preskocit navigáciu

Pietny akt kladenia vencov V Medzilaborciach


Pietny akt kladenia vencov V Medzilaborciach

Po pracovnej brigáde nemeckých vojakov prieskumnej leteckej jednotky   AG – 51 „immelmann“ Bundeswehru pod velením hlavného štábneho práporčíka Petra SCHULZA, ktorá sa v už tretí rok podieľa na obnove cintorína nemeckých vojakov padlých počas prvej svetovej vojny sa včera 14. apríla 2011 uskutočnil pietny akt položenia vencov k rekonštruovanému pomníku padlých nemeckých vojakov v Medzilaborciach.
Pietneho aktu sa zúčastnili predstavitelia mesta Medzilaborce, medzi ktorými bol aj  prednosta mesta Ing. Slavomír RUSINKO, rovnako aj PhDr. Michal BOCHIN CSc. zo spoločnosti pre starostlivosť o nemecké vojnové hroby a jeden z hlavných funkcionárov 2. mechanizovanej brigády podplukovník Ing. Ján STAVROVSKÝ. 
Po pietnom akte  bolo pre zúčastnených pripravené malé posedenie, pri ktorom si slovenská a nemecká strana vymenila upomienkové predmety. Nemecká strana vyjadrila hlboké poďakovanie za pomoc pri obnove a úpravách cintorína slovenským vojakom z  2. mechanizovanej brigády (22. mechanizovaný prápor), ktorí sa zhostili úlohy s vysokým nasadením.
Slávnostné zasvätenie obnoveného pomníka sa bude realizovať 1. júna 2011 v Medzilaborciach.

 Ďalšie foto



Autor: SD ossk , Foto: 2.mb - Dátum: 15.04.2011
Čítanosť: 12307
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share