Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Veľkonočné sviatky


Veľkonočné sviatky
Forest Gump Veľkej Noci
 
Množstvo ľudí pozná príbeh Foresta Gumpa. Stane sa dokonca, že s iróniou použijeme slová, ktoré tak často počúva -„běž Foreste, běž!“. Tento jednoduchý človiečik dokáže motivovať ľudí tak, že bežia za ním ako za svojím hrdinom. Tým sa skutočne aj stáva vo chvíli, keď sa vracia späť po svojich spolubojovníkov vo vietnamskej vojne.
Zvláštne, že tak ďaleko to tento rojko akoby prehliadajúci tvrdú realitu dosiahol. Ale svet potrebuje takých ľudí. Potrebuje ľudí, ktorý snívajú o lepšom živote. Potrebuje ľudí, ktorí sú ochotní bojovať, aby ten lepší život mala čo najväčšia skupina ľudí.
Ale tento Forest v určitom okamihu zastane a zisťuje, že vlastne ani nevie prečo bežal, čo bolo zmyslom tohto behu, či dokonca jeho cieľom.
Napriek tomu platí, že svet potrebuje ľudí plných nádeje a viery, že ten zajtrajšok môže byť lepší. Potrebuje nás, ktorí aj v tomto období sme vstúpili do Veľkého týždňa a pripravujeme sa na Veľkonočné sviatky. Potrebuje nás, ktorí vo Veľkonočných sviatkoch nevidíme len chvíle voľna, návštev a dobrého jedla. Potrebuje nás ako tých, ktorí vedia prečo bežia, bojujú.
 
Božie slovo hovorí:“ Všetci totiž zhrešili a nemajú slávy Božej, ale ospravedlnení sú zadarmo z Jeho milosti skrze vykúpenie v Kristovi Ježišovi, ktorého Boh dal ako prostriedok zmierenia skrze vieru, v Jeho krvi, aby dosvedčil svoju spravodlivosť v terajšom čase, aby On bol spravodlivý a ospravedlnil toho, kto verí v Ježiša“. (Rímskym 3,23-26)
 
Ak v nadpise čítame Forest Gump Veľkej Noci tak tu je dôvod. Ježiš Kristus vstúpil do nášho života, sveta. Do tých našich osobných bojov. Veď každý deň zápasíme o život, o lásku, o odpustenie, ale aj o postavenie, prácu. Sme doráňaní. Strácame vieru, strácame nádej. Vytráca sa láska a porozumenie z našich vzťahov. Deje sa tak preto, lebo sme hriešni. A k takým, medzi takých a pre takých Ježiš Kristus prišiel a položil život, prelial krv.
My teraz môžeme byť ospravedlnení a zmierení. Pred Bohom, s Bohom aj ľuďmi!
 
Prajeme požehnané Veľkonočné sviatky plné nádeje, radosti, zmierenia!
 
Počas Veľkonočných sviatkov sú príslušníci práporu logistickej podpory srdečne pozvaní na omše a to vo Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok o 9.00 hod. v pastoračnej miestnosti práporu.  


Autor: por. Mgr. Vetrecinová , Foto: prlogp - Dátum: 19.04.2011
Čítanosť: 16202
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share