Preskocit navigáciu

Výcvik prieskumnej roty 2.mechanizovanej brigády


Výcvik prieskumnej roty 2.mechanizovanej brigády

Prieskumná rota (psr) vykonala plánovaný poľný výcvik v dňoch 18. až 21. apríla 2011, pod vedeným poručíka Petra KOMÁRA v priestoroch posádkovej strelnice na Ruskej Novej Vsi. Výnimkou bol výcvik vedenia bojových vozidiel pechoty (BVP), ktorý sa vykonával na trenažéri v priestoroch 22.mechanizovaného práporu Michalovce.
Dva dni výcviku boli vyčlenené pre špeciálnu prípravu príslušníkov psr kde si precvičovali prekonávanie prekážok lanovými technikami v priestoroch Zbojníckeho hradu.  Ďalšou precvičovanou tematikou bolo vytváranie pascí pre vozidlá či pešie patroly, pri ktorých prieskumáci naberali skúsenosti ako v sa v takýchto situáciách zachovať. Nevynechali ani témou – Kontakt drill, pri ktorej simulovali odpútanie protivníka prekračovaním či precvičovali taktickú formáciu „hrot“.
Pokračovalo sa výcvikom odstreľovačov a výcvikom vodičov BVP na trenažéri v Michalovciach. Odstreľovači si prišli na svoje pri zdokonaľovaní zamaskovaného taktického pohybu, určovaní cieľov či navádzaní paľby delostrelectva. Náročné úlohy výcviku odstreľovačov najlepšie zvládol des. Štefan HETHARŠI. 
Posledný deň účastníci venovali silovým disciplínam telesnej prípravy a ošetrovaniu použitej výzbroje a techniky pri výcviku. Preskúšanie z telesnej prípravy mnohým ukázalo, čo je potrebné dohnať po zimnom období, aby ich fyzická pripravenosť bola na vyššej ako je požadovaná úroveň.

Fotografie z poľného výcviku



Autor: DSV , Foto: prs 2.mb - Dátum: 26.04.2011
Čítanosť: 13129
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share