Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Prevzatie a odovzdanie funkcie veliteľa prpv PS


Prevzatie a odovzdanie funkcie veliteľa prpv PS
Za prítomnosti veliteľa pozemných síl generálmajora Jána Salaganiča, veliteľ práporu podpory velenia pozemných síl podplukovník Juraj Dandul po viac ako tri a pol ročnom pôsobení odovzdal svoju funkciu.
 
Odovzdanie a prevzatie funkcie veliteľa práporu podpory velenia sa uskutočnilo 31. mája 2011 v priestoroch trenčianskych kasární za prítomnosti hlavných funkcionárov veliteľstva pozemných síl a veliteľov priamo podriadených útvarov a zväzkov. Zástavu Slovenskej republiky, ako symbol velenia odchádzajúci veliteľ odovzdal do rúk veliteľa pozemných síl a z jeho rúk ju prevzal budúci veliteľ práporu major Vladimír Grišlo.
 
Veliteľ pozemných síl generálmajor Ján Salaganič, vo svojom príhovore poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi podplukovníkovi Dandulovi za jeho doterajšiu prácu a príslušníkov práporu vyzval, aby k svojej práci a služobným povinnostiam pristupovali zodpovedne a svedomito. Novému veliteľovi majorovi Grišlovi, poprial veľa úspechov na novej funkcii s dôrazom, že sa nádeja, že svoje skúsenosti a schopnosti pozitívne implementuje do celkovej činnosti práporu, dodal generálmajor Salaganič.
 
Podplukovník Dandul svoju vojenskú kariéru, začal v roku 1983 a počas uplynulých rokov zastával viacero funkcii predovšetkým pod velením vzdušných síl. V roku 2007 sa stal príslušníkom pozemných síl. Svoju vojenskú kariéru u pozemného vojska bude i naďalej rozvíjať, dňom 1. júna 2011 prevezme funkciu náčelníka Oddelenia vnútorného riadenia na Veliteľstve pozemných síl.
 
Majorovi Vladimírovi Grišlovi (od 1. júna 2011 v hodnosti podplukovník) sa vojenská kariéra začala písať v roku 1994, od tej doby vystriedal viaceré pozície. Do Trenčína prišiel ako nadporučík a pôsobil v tej dobe v prevádzkovom pluku generálneho štábu, ktorý sa neskôr premenoval na prápor podpory velenia pozemných síl.  Na prápore podpory velenia počas trinásťročného pôsobenia zastával viaceré funkcie, naposledy bol zástupcom veliteľa práporu.


Od 1. júna 2011 prápor podpory velenia pozemných síl bude mať okrem nového veliteľa i nového zástupcu veliteľa, ním sa stane major Miroslav Belanský, ktorý doposiaľ slúžil na Veliteľstve pozemných síl ako náčelník Sekretariátu veliteľa.


Odovzatie a prevzatie funkcieOdovzatie a prevzatie funkcieOdovzatie a prevzatie funkcieOdovzatie a prevzatie funkcieOdovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie Odovzanie a prevzatie funkcie

Autor: kpt. .Mgr. Lenka Bušová , Foto: autor - Dátum: 31.05.2011
Čítanosť: 18791
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share