Preskocit navigáciu

Viac krvi, viac života


Viac krvi, viac života
V utorok 14. júna sa pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi zmenili priestory Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky na mobilnú transfúznu stanicu. Príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) sa pridali k početným dobrovoľníkom, ktorý sa rozhodli darovať túto vzácnu tekutinu. K študentom, prvodarcom, ale aj mnohonásobným darcom sa pripojili príslušníci Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky (VK PSR) pod vedením genmjr. Mariána Áča, ktorý má za sebou už 37 odberov.

Podporiť darcov krvi v ich šľachetnom čine prišla spolu s Vedúcim Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky pánom Milanom Čičom aj čestná prezidentka Slovenského Červeného kríža (SČK) pani Silvia Gašparovičová.

„Úloha ľudskej krvi je nezastupiteľná. Nikto nevieme, kedy budeme krv potrebovať my, alebo naši blízki. Všetci vieme, že darcovstvo je veľmi potrebné,“ uviedla počas rozhovoru prvá dáma pani Silvia Gašparovičová.

Svetový deň darcov krvi je celosvetovým podujatím, ktoré sa spája s narodením Karla Landsteinera, lekára nositeľa Nobelovej ceny za medicínu a fyziológiu, ktorý objasnil funkciu krvných skupín a spolupodieľal sa na objavení Rh faktora.
 

Viac krvi, viac životaViac krvi, viac životaViac krvi, viac životaViac krvi, viac životaViac krvi, viac života

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 15.06.2011
Čítanosť: 13698
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share