Preskocit navigáciu

Poľský prezident navštívil Slovenskú republiku


Poľský prezident navštívil Slovenskú republiku
V utorok 21. júna zaznela na nádvorí Prezidentského paláca poľská hymna. Na Slovensko pricestoval poľský prezident Bronislaw Komorowski s manželkou. Plnými poctami privítala poľský prezidentský pár Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

Počas stretnutia diskutovali vrcholní predstavitelia na tému bilaterálnych vzťahov, integrácie nových štátov do EÚ, vyšehradskej a európskej spolupráce. V diskusii sa hlavy štátov nevyhli ani otázkam vzájomných vzťahov v ekonomickej, obchodnej oblasti a neobišli ani problematiku zahraničnej politiky.

Prezident Ivan Gašparovič počas stretnutia zdôraznil záujem Slovenskej republiky o rozvíjanie slovensko-poľských vzťahov najmä v oblasti kultúry, športu a obchodu. V rozhovoroch obaja prezidenti súhlasne vyjadrili existenciu rezerv Slovenskej a Poľskej republiky v cestnom a železničnom prepojení oboch krajín.

Bronislaw Komorowski pricestoval na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenskej republiky. Súčasťou návštevy poľskej hlavy štátu na Slovensku bude aj stretnutie s predsedníčkou vlády Ivetou Radičovou, predsedom parlamentu Richardom Sulíkom, primátorom hlavného mesta Milanom Ftáčnikom ako aj s príslušníkmi poľskej menšiny žijúcej na Slovensku.

V stredu 22. júna položí poľský prezident veniec k Pamätníku železnej opony v Devíne a vo večerných hodinách odcestuje späť do vlasti.

Poľský prezident navštívil Slovenskú republikuPoľský prezident navštívil Slovenskú republiku

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: slob. Bc. Tomáš Kubík - Dátum: 22.06.2011
Čítanosť: 15240
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share