Preskocit navigáciu

Národná vojenská púť na Levočskú horu


Prvý júlový víkend sa každoročne koná Národná púť na Mariánsku horu v Levoči. Do programu tejto najväčšej celoslovenskej púte sa zapájajú aj príslušníci Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky.


XV. vojenská národná púť na Levočskú horu začala 2. júla 2011 v poobedňajších hodinách v chráme Minoritov v Levoči otváracím ceremoniálom, kde boli privítaní všetci účastníci vojenskej púte. Potom nasledovali príhovory predstaviteľov zahraničných armád z Nemecka, Rakúska a Poľska.


Slávnostná vojenská bohoslužba, ktorú v sobotný večer na hlavnom oltári pri bazilike na Levočskej hore celebroval ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky Mons. František Rábek, bola vyvrcholením programu vojenskej časti Národnej púte.


Oficiálnu delegáciu Ozbrojených síl Slovenskej republiky na XV. národnej vojenskej púti v Levoči zastupoval veliteľ 2. mechanizovanej brigády, plukovník generálneho štábu Karol Navrátil s manželkou. Klub generálov Ozbrojených síl Slovenskej republiky na Národnej vojenskej púti reprezentoval generálmajor vo výslužbe Ján Kačmár s manželkou.


Poďakovanie patrí všetkým príslušníkom 2. mechanizovanej brigády a jej podriadených útvarov a jednotiek, ktorí v rámci osobného voľna svojou účasťou na XV. národnej púti v Levoči v uniforme reprezentovali naše Ozbrojené sily.


Národná vojenská púť na Levočskú horuNárodná vojenská púť na Levočskú horuNárodná vojenská púť na Levočskú horu

Autor: 2.mb , Foto: 2.mb - Dátum: 02.07.2011
Čítanosť: 12840
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share