Preskocit navigáciu

Vojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom Podhradí


Vojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom Podhradí

Dlhotrvajúce výdatné dažde, ktoré spôsobili v minulých dňoch problémy vo viacerých regiónoch Slovenska, zasiahli aj mestskú časť Žiaru nad Hronom – Šášovské Podhradie. Na odstraňovanie ničivých následkov lokálnej povodne, ktorá túto mestskú časť zasiahla v stredu dopoludnia, boli na základe požiadavky predstaviteľov miestnej samosprávy vyčlenení profesionálni vojaci Vzdušných síl OS SR.
Na likvidácii následkov prívalovej vlny sa priamo podieľa celkom 32 príslušníkov Brigády velenia, riadenia a prieskumu (bvrps) zo Zvolena s nákladnými vozidlami – 9 profesionálnych vojakov bolo nasadených vo štvrtok, 21.7.2011 a 23 profesionálnych vojakov vrátane zdravotníckeho personálu v piatok, 22.7.2011. Úlohou vojakov je výpomoc miestnym obyvateľom pri odstraňovaní nánosov bahna a naplavenín z verejných priestranstiev a okolia obytných objektov. S priebehom záchranných prác sa na mieste osobne oboznámil aj veliteľ bvrps plukovník gšt. Juraj Grivna.
V prípade potreby a podľa aktuálnej poveternostnej situácie budú práce pokračovať aj v ďalších dňoch, kedy sú na nasadenie pripravené aj sily a prostriedky zmiešaného krídla Sliač.


Vojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom PodhradíVojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom PodhradíVojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom PodhradíVojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom PodhradíVojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom PodhradíVojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom PodhradíVojaci vzdušných síl zasahujú v Šášovskom Podhradí

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 22.07.2011
Čítanosť: 11945
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share