Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Metodická príprava veliteľov


Metodická príprava veliteľov

Dňa 21. júla 2011 bola v  súlade s plánom prípravy práporu podpory velenia PS OS SR na  mesiac JÚL 2011 vykonaná metodická príprava veliteľov čiat, veliacich poddôstojníkov a veliteľov družstiev jednotiek práporu. Zamestnanie riadil veliteľ roty podpory velenia kapitán Jaroslav LACKO spoločne pre obe jednotky z dôvodu,  že veliteľ prepravnej roty plní už takmer rok úlohy mimo územia Slovenskej republiky.

Cieľom zamestnania bolo naučiť veliteľov a výkonných poddôstojníkov metodicky správne vykonávať výcvik na aktuálne témy, ktorým by mali pri práci so svojimi podriadenými venovať viac pozornosti. Hlavnou témou metodickej prípravy bola príprava na jednotlivé zamestnania a voľba vhodných výcvikových metód, v rámci technickej prípravy  aplikácia poznatkov z platných predpisov a praxe  týkajúce sa starostlivosti o techniku a materiál. Súčasťou technickej prípravy bola vykonaná praktická ukážka vykonávania ošetrenia po jazde a základného ošetrenia na technike UAZ-469 a PV3S tak, aby práve najnižší velitelia mohli  odborne kontrolovať činnosť vodičov po jazde a počas parkových dní.

V závere bolo vykonané zamestnanie z poradovej prípravy, kde bol dôraz kladený na presnú povelovú techniku a čo najefektívnejšie vykonávanie výcviku v poradovej príprave do stupňa čata.

Aj napriek faktu,  že technika, na ktorej boli vykonané ukážky je síce zastaralá,  forma metodickej prípravy VČ, VDr a VPod je dôležitým nástrojom v príprave riadiacich profesionálov k upevneniu a zdokonaleniu návykov a zručností, ktoré sú nevyhnutné k zvládnutiu každodenných činností od najnižších stupňov velenia.

Kontrolu priebehu zamestnania osobne vykonal zastupujúci veliteľ práporu major Miroslav BELANSKÝ, ktorý vyjadril spokojnosť s jeho priebehom.


Metodická príprava veliteľovMetodická príprava veliteľovMetodická príprava veliteľovMetodická príprava veliteľov

Autor: kpt. Mgr. Jaroslav LACKO - Dátum: 25.07.2011
Čítanosť: 15080
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share