Preskocit navigáciu

Veliteľ Vzdušných síl Srbska na návšteve vo Zvolene a Sliači


Veliteľ Vzdušných síl Srbska na návšteve vo Zvolene a Sliači

Dňa 7. septembra 2011 prijal veliteľ Vzdušných síl OS SR generálmajor Ing. Martin BABIAK zahraničnú delegáciu zo Srbskej republiky:

brigádneho generála Ranka ŽIVAKA - veliteľa Vzdušných síl a protivzdušnej obrany Srbska

a jeho sprievod:

plukovníka Milana MAJKIĆA,
podplukovníka Dragana ANTANASIJEVIĆA,
majora Vladimíra MILOŠEVIĆA.

Plukovník Ing. Igor Brandabura počas prezentácie oboznámil zahraničného partnera s úlohami, štruktúrou a pôsobení vzdušných síl Slovenskej republiky a so skúsenosťami z pôsobenia vzdušných síl Slovenskej republiky v integrovanom systéme protivzdušnej obrany NATO (NATINADS). Následne sa slova ujal brigádny generál Ranko Živak, ktorý v rámci svojej prezentácie predstavil vzdušné sily Srbskej republiky.

Po krátkej diskusii sa delegácia presunula na leteckú základňu Sliač. Tu ich privítal veliteľ zmiešaného krídla Sliač plukovník Ing. Vladimír LISÝ, ktorý delegáciu informoval o poslaní a hlavných úlohách krídla. Spomenúť taktiež dôležité úlohy, ktoré sa dennodenne plnia pri zabezpečení ochrany vzdušného priestoru Slovenskej republiky a krajín NATO. Nasledovala ukážka priestorov bojovej a výcvikovej letky, statická ukážka leteckej techniky MiG-29 a L-39. Po spoločnej fotografii delegácia obdivovala tieto lietadlá aj vo vzduchu počas dynamickej ukážky. Veliteľ vzdušných síl sa so zahraničnou delegáciou rozlúčil praktickou ukážkou leteckého výcviku s odborným výkladom na leteckých simulátoroch, ktorými disponuje zmiešané krídlo Sliač.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=655

 



Autor: vvzs , Foto: vvzs, zk Sliač - Dátum: 07.09.2011
Čítanosť: 11774
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share