Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik príslušníkov prpv PS a zamestnancov Fyzickej ochrany objektov V TOMÁŠIKOVE


Výcvik príslušníkov prpv PS a zamestnancov Fyzickej ochrany objektov  V TOMÁŠIKOVE Na základe Plánu prípravy prpv PS na mesiac september 2011 sa dňa 6. septembra 2011 uskutočnil strelecký nácvik príslušníkov práporu podpory velenia PS OS SR a príslušníkov Fyzickej ochrany objektov (ďalej len FOO) zo Samopalu vz. 58 V a z Pištole vz. 82 na posádkovej strelnici Ženijného práporu PS OS SR Tomášikovo.
Súčasťou streleckého nácviku bola aj zdravotnícka príprava, ženijná príprava a základná manipulácia s pridelenou zbraňou Sa vz 58 alebo Pi vz 82. V zdravotníckej príprave si profesionálni vojaci pod vedením čat. Zvaríkovej precvičili poskytnutie prvej pomoci pri traumatologických poraneniach, zastavenie krvácania a poskytnutie prvej pomoci za použitia štandardných prostriedkov a pomôcok. V tejto oblasti dosiahol najlepšie výsledky rtn. Rastislav DOHŇANSKÝ zo štábu.
V ženijnej príprave si mali vojaci možnosť vyskúšať zhotovenie a odpálenie časového roznecovača. Toto zamestnanie viedli príslušníci Ženijného práporu zo Serede, ktorí týmto spôsobom obohatili zamestnanie aj o praktickú skúšku iniciovania zhotoveného časového roznecovača. Vedúci pracoviska ženijnej prípravy vyhodnotil ako najlepšieho profesionálneho vojaka v tejto činnosti rtn. Juraja VERTIGAČA. z roty podpory velenia.
Ako ľudová múdrosť hovorí že „tréning robí majstra“ v rámci výcviku na zdokonalenie sa v manipulácii so zbraňou, tzv. „weapon handling“ si profesionálni vojaci na tomto pracovisku zdokonalili zručnosti a návyky pri práci so služobnou zbraňou.
Výborné výsledky dosiahli viacerí profesionálni vojaci. Najlepšími však s pohľadu riadiaceho zamestnania por. Ing. TUBU boli hodnotení voj.2 st. Peter STRAKA a voj. 2 st. Tomáš HUDEC obaja z prepravnej roty.
V streľbe zo samopalu vz. 58 dosiahli najlepšie výsledky voj. 2 st. Tomáš HUDEC, voj. 2 st. Andrej JAKUŠ tiež obaja z prepravnej roty.
Medzi najlepších v streľbe z pištole vz. 82 patril por. Ing. Ján KŇAVA zo štábu.
Tohto zamestnania ktorý riadil zástupca veliteľa útvaru major Miroslav BELANSKÝ sa osobne zúčastnil aj veliteľ práporu podplukovník Vladimír GRIŠLO, ktorý si preveril praktické zručnosti v streľbe svojich podriadených.


Streľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v TomašíkoveStreľby v Tomašíkove

Autor: prpv PS , Foto: autor - Dátum: 06.09.2011
Čítanosť: 16344
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share