Preskocit navigáciu

Vojenská púť do Ríma


Vojenská púť do Ríma

      Pre príslušníkov ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky  sa  v dňoch 28. augusta až 3. septembra 2011 už po šiesty raz konala Národná púť Ordinariátu ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky.
Delegáciu Slovenských uniformovaných pútnikov viedol Mons. František Rábek, vojenský biskup.
     Mechanizovanú brigádu generála Rudolfa Viesta v Prešove na tomto významnom podujatí duchovnej služby reprezentovali: pplk. Ján Stavrovský s manželkou, rtn. Oto Fuchs s manželkou, des. Peter Zlatohlavý, des. Ján Vasiľov, slob. Peter Borovský,  slob. Martin Ivančo s manželkou, voj. Vincent Karička s manželkou a pán Mikuláš Horváth s manželkou.
      Súčasťou bohatého programu tohtoročnej vojenskej púte boli prehliadky starobylých  talianskych pútnických miest a Vatikánu, stretnutie so slovenským rodákom kardinálom Jozefom Tomkom a generálna audiencia u pápeža Benedikta XVI. na námestí sv. Petra v Ríme.
     VI. národná vojenská púť do Ríma a Vatikánu zanechala v srdciach účastníkov nezabudnuteľné zážitky a poskytla im duševné pookriatie a načerpanie síl do budúcich všedných dní vojenského i osobného života.



Autor: mjr. PaedDr. Jozef MICHALOV , Foto: mjr. Ing. UJLACKÝ - Dátum: 05.09.2011
Čítanosť: 12511
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share