Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Privítanie profesionálnych vojakov prichádzajúcich z vojenských operácií v Trenčíne


Privítanie profesionálnych vojakov prichádzajúcich z vojenských operácií v Trenčíne 30.9. 2011 v doobedňajších hodinách sa občania v meste Trenčín mohli pristaviť na námestí a mohli sa stať svedkami ojedinelej udalosti pre toto mesto. Priamo na Mierovom námestí totiž minister obrany Ľubomír Galko, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Ľubomír Bulík spoločne s veliteľom spoločných síl ozbrojených síl Maďarskej republiky generálporučíkom Jozefom KOVACSOM a veliteľom pozemných síl generálmajorom Jánom SALAGANIČOM, ďalšími dôstojníkmi z OS SR privítali príslušníkov OS SR, príslušníkov OS Chorvátskej, Maďarskej, a Srbskej republiky prichádzajúcich z vojenských operácií ISAF v Afganistane, EUFOR –ALTHEA v Bosne a Hercegovine, UNFICYP na Cypre, UNTSO na Golanských výšinách a EUMM v Gruzínsku.
Pri tejto príležitosti boli profesionálni vojaci odmenení Pamätnými medailami za službu v mierových a pozorovateľských misiách a tí najlepší boli odmenení aj vecným darom.
S príhovorom vystúpil minister obrany, ktorí ocenil prácu PrV v misiách, ktorú on sám mal možnosť niekoľkokrát vidieť z blízka. Pripomenul význam mieru, ktorí sa niekedy zdá byť pre väčšinu z nás samozrejmosťou.
K vojakom sa tiež prihovorila viceprimátorka mesta Trenčín Mgr Renáta KAŠČÁKOVÁ, ktorá privítala PrV na pôde mesta. Poukázala na históriu Trenčína ako „vojenského mesta“.
Celkom bolo odmenených 215 slovenských profesionálnych vojakov a 24 zahraničných vojakov si medaily prevzalo priamo z rúk ministra obrany Ľubomíra Galka, náčelníka Generálneho štábu OS SR generála Ľubomíra Bulíka, veliteľa pozemných síl OS SR generálmajora Jána Salaganiča, zástupcu veliteľa síl výcviku a podpory OS SR brigádneho generála Juraja Krištofoviča a ďalších predstaviteľov Ozbrojených síl Slovenskej republiky

Privítanie PrVPrivítanie PrVPrivítanie PrVPrivítanie PrV

Autor: prpv - Dátum: 30.09.2011
Čítanosť: 13745
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share