Preskocit navigáciu

Udelenie medailí príslušníkom KFOR


Udelenie medailí príslušníkom KFOR

Dňa 21.februára 2006 patrilo Námestie mieru v Trebišove príslušníkom ozbrojených síl. Konkrétne príslušníkom 7. slovenského a 7. českého kontingentu Joint Enterprise KFOR v Kosove, ktorí sa v januári vrátili zo 6 mesačného pôsobenia v tejto mierovej operácie na Balkánskom poloostrove. Celkovo 33 príslušníkom Armády Českej republiky  a 65 príslušníkom Ozbrojených síl Slovenskej republiky boli udelené medaile Za službu v mierových pozorovateľských misiách prvého, druhého a tretieho stupňa. Vojakom medaile osobne odovzdali minister obrany Slovenskej republiky Martin FEDOR, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Ľubomír BULÍK a veliteľ pozemných síl generálmajor Milan MAXIM.

Ceremoniál sa niesol v spomienke na tragicky zosnulých príslušníkov, práve tejto rotácie KFOR. Za obete leteckej katastrofy, sa pomodlil aj prítomný Mons. František RÁBEK a účastníci  nástupu si pamiatku zosnulých uctili minútou ticha.

Minister obrany Martin FEDOR vo svojom príhovore ocenil zásluhy a plnenie úloh slovenských a českých vojakov v prospech mierového života v tomto regióne Európy, ďalej uviedol že od tohto poslania nás nesmie odradiť ani uvedená tragédia. Za českú stranu sa prihovoril generálmajor Emil PUPI , zástupca náčelníka Generálneho štábu Armády Českej republiky, ktorý vyzdvihol spoluprácu slovenských a českých vojakov v zahraničí, ktorí majú k sebe vždy najbližšie a spája ich priateľstvo.

 

Text a foto:kpt. Turčan


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 21.02.2006
Čítanosť: 11314
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share