Preskocit navigáciu

FUNKCIONÁRI POZEMNÝCH SÍL V MICHALOVCIACH


FUNKCIONÁRI POZEMNÝCH SÍL V MICHALOVCIACH

V dňoch 22.-23.februára 2006 sa v Michalovciach uskutočnilo Veliteľské zhromaždenie (VZ) veliteľa pozemných síl OS SR. Prvej časti dňa 22.februára sa zúčastnil aj náčelník Generálneho štábu generálporučík Ing. Ľubomír Bulík, ktorý skonštatoval, že úlohy výcvikového roka v pozemných silách boli splnené dobrým spôsobom. V popoludňajších hodinách si náčelník Generálneho štábu v doprovode veliteľa pozemných síl generálmajora Ing. Milana Maxima prezrel pripravenosť pracovísk VZ na poradovom cvičisku Biela hora pri Michalovciach a  veliteľské stanovisko veliteľa práporu, ktoré vybudovali príslušníci mechanizovaného práporu Michalovce.

Druhý deň VZ, ktorého sa zúčastňovalo približne 60 vojenských manažérov pozemných síl, pokračoval na posádkovej strelnici Poruba pod Vihorlatom a cvičisku Biela hora. Účastníci zhromaždenia absolvovali streľbu z ručných zbraní a jazdu na obrnených vozidlách BVP-1, T-72 a Aligátor.

Na záver využil svoju účasť na VZ aj vojenský dekan veliteľstva pozemných síl mjr. Mgr. Juraj Sitáš, ktorý spoločne s vojenským kňazom mechanizovaného práporu Michalovce npor. Mgr. Jánom Čupalkom odslúžili svátú omšu pre profesionálnych vojakov, rodinných príslušníkov, dôchodcov a obyvateľov neďalekého sídliska. Svätá omša sa pravidelne o 16,00hod. koná každý utorok a štvrtok v útvarovej kaplnke.

„Cieľom zhromaždenia bolo nielen vyhodnotiť plnenie úloh výcvikového roka 2005, stanoviť prioritné úlohy roku 2006 a spôsob ich plnenia, ale aj v teréne si opäť osviežiť tú činnosť, ktorú účastníci VZ síce riadia a plánujú, ale vykonávajú ju radoví vojaci t.j. jazdy na bojových vozidlách a streľby z ručných zbraní.“ uviedol generálmajor Maxim.

 

Text a foto: kpt. Ján Turčan


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Turčan Ján - Dátum: 24.02.2006
Čítanosť: 13035
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share