Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí v Topoľčanoch


Deň otvorených dverí v Topoľčanoch

Deň otvorených dverí? Jasné, že prídeme! Už sa nevieme dočkať.“ Tak asi takto znela odpoveď riaditeľov základných a materských škôl, keď sa dozvedeli, čo pre deti a širokú verejnosť pripravili príslušníci 1. mechanizovanej brigády v Jaselských kasárňach v Topoľčanoch. Miesta, kam  noha civilného obyvateľstva bežne nevkročí sa sprístupnili 6. októbra 2011 už krátko pred deviatou hodinou ráno. Cez bránu kasárni prešlo viac ako 1200 detí v sprievode svojich učiteľov, rodičov a starých rodičov.

A nebol to len tak obyčajný deň otvorených dverí. 1. mechanizovaná brigáda oslávila svoje 9. narodeniny, takže sa tu zišli zástupcovia všetkých jednotiek brigády – 11. mechanizovaný prápor Martin, 12. mechanizovaný prápor Levice, 13. mechanizovaný prápor Levice, prápor logistickej podpory Topoľčany, rota podpory velenia a organizačné jadro ženijnej a prieskumnej roty.

Každá z jednotiek brigády priblížila návštevníkom svoje vojensko-odborné spôsobilosti mechanizovaných a podporných jednotiek formou statických a dynamických ukážok, ako napr. poriadkovú jednotku pri zásahu proti demonštrantom, boj z blízka, manipuláciu so zbraňou, obsadenie budovy mechanizovaným družstvom s použitím bojového vozidla pechoty BVP-2.

Svoju činnosť prezentovala aj vojenská polícia, kde predviedla ukážku zaistenia nebezpečného páchateľa za asistencie psovoda a služobného psa, ktorý sa stal miláčikom všetkých prítomných detí.

Pozvanie na túto významnú udalosť prijali aj predstavitelia miestnej samosprávy a štátnej správy. Slová vďaky a uznania pre prácu profesionálnych vojakov vyjadrili aj pán primátor a prednosta mesta Topoľčany.

Všetci príslušníci brigády sa už dnes tešia na to, že v blízkej budúcnosti sa opätovne otvoria brány kasárni tak ako dnes a budú môcť prezentovať svoju prácu a dosiahnuté výsledky.

 


DOD1DOD1DOD1DOD1DOD2DOD2DOD2DOD2DOD3DOD3DOD3DOD3DOD4DOD4DOD4DOD4DOD5

Autor: npor. Mgr. Škvareninová - Dátum: 06.10.2011
Čítanosť: 15032
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share